ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРЕН СЕМИНАР
ХРАНА И ХРАНЕНЕ – БЪЛГАРСКИТЕ МОДЕЛИ или МОДЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ
РЕГ. № | ТЕМА НА СЕМИНАРА | ПЕРИОД НА ПРОВЕЖДАНЕ | МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ | ЛЕКТОРИ |
AU00011 ЗАЯВKA ЗА УЧАСТИЕ В АU00011! | ХРАНА И ХРАНЕНЕ – БЪЛГАРСКИТЕ МОДЕЛИ или МОДЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ | 20, 21 и 22 юли 2020 г. | гр. Пловдив, Стария град | – проф. д-р Райчо Пожарлиев – проф. д-р Иванка Костадинова д.м. – доц. д-р Юлия Джабарова – проф. д.н.к. Мария Шнитер – доц. д-р Нина Димчева – доц. д-р Ана Кочева |
ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРЕН СЕМИНАР
ХРАНА И ХРАНЕНЕ – БЪЛГАРСКИТЕ МОДЕЛИ или
МОДЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ
20 – 22 юли 2020, гр. Пловдив
Интердисциплинарният семинар „ХРАНА И ХРАНЕНЕ – БЪЛГАРСКИТЕ МОДЕЛИ или МОДЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ“ се проведе в периода 20 – 22 юли 2020 г. в двора на „Фабрик“ в гр. Пловдив.
В семинара взеха участие млади учени, докторанти и постдокторанти от ПУ „Паисий Хилендарски“, както и лектори от Медицинския университет – Пловдив, БАН и ПУ. Тематичното разнообразие под шапката на „храненето“ предостави интересни данни и остави приятни спомени у гостите.
Семинарът беше отразен в брой 5 от 2020 г. на Университетския вестник на ПУ. Броят можете да намерите ТУК.
П Р О Г Р А М А
проф. д.н.к. Мария Шнитер, ФИФ, ПУ „Паисий Хилендарски“
- „Сит като попско чедо на Задушница” – храната и храненето от гледна точка на православието (по български извори от XI – XX век)
проф. д-р Иванка Костадинова, д.м., Медицински университет – Пловдив
- Храни и лекарства
доц. д-р Юлия Джабарова, ФИСН, ПУ „Паисий Хилендарски“
- Биохрани и потребителско поведение в България
проф. д-р Райчо Пожарлиев, ФИФ, ПУ „Паисий Хилендарски“
- Философският дискурс към храненето
доц. д-р Нина Димчева, ХФ, ПУ „Паисий Хилендарски“
- Енергетика на храните
доц. д-р Ана Кочева, Институт за български език при БАН
- Дигитална кулинарна езикова карта на България
СНИМКИ от семинара можете да намерите в нашата ГАЛЕРИЯ.