ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРЕН СЕМИНАР

ХРАНА И ХРАНЕНЕ – БЪЛГАРСКИТЕ МОДЕЛИ или МОДЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ 

РЕГ. №ТЕМА НА СЕМИНАРАПЕРИОД НА ПРОВЕЖДАНЕМЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕЛЕКТОРИ
AU00011 

ЗАЯВKA ЗА УЧАСТИЕ В АU00011!
ХРАНА И ХРАНЕНЕ – БЪЛГАРСКИТЕ МОДЕЛИ или МОДЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ 20, 21 и 22 юли 2020 г.гр. Пловдив, Стария градпроф. д-р Райчо Пожарлиев

проф. д-р Иванка Костадинова д.м.

доц. д-р Юлия Джабарова

проф. д.н.к. Мария Шнитер

доц. д-р Нина Димчева

доц. д-р Ана Кочева

ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРЕН СЕМИНАР

ХРАНА И ХРАНЕНЕ – БЪЛГАРСКИТЕ МОДЕЛИ или 
МОДЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ

20 – 22 юли 2020, гр. Пловдив

Интердисциплинарният семинар „ХРАНА И ХРАНЕНЕ – БЪЛГАРСКИТЕ МОДЕЛИ или МОДЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ“ се проведе в периода 20 – 22 юли 2020 г. в двора на „Фабрик“ в гр. Пловдив.

В семинара взеха участие млади учени, докторанти и постдокторанти от ПУ „Паисий Хилендарски“, както и лектори от Медицинския университет – Пловдив, БАН и ПУ. Тематичното разнообразие под шапката на „храненето“ предостави интересни данни и остави приятни спомени у гостите.

Семинарът беше отразен в брой 5 от 2020 г. на Университетския вестник на ПУ. Броят можете да намерите ТУК.

П Р О Г Р А М А

проф. д.н.к. Мария Шнитер, ФИФ, ПУ „Паисий Хилендарски“

  • „Сит като попско чедо на Задушница” – храната и храненето от гледна точка на православието (по български извори от XI – XX век)

проф. д-р Иванка Костадинова, д.м., Медицински университет – Пловдив

  • Храни и лекарства

доц. д-р Юлия Джабарова, ФИСН, ПУ „Паисий Хилендарски“

  • Биохрани и потребителско поведение в България

проф. д-р Райчо Пожарлиев, ФИФ, ПУ „Паисий Хилендарски“

  • Философският дискурс към храненето

доц. д-р Нина Димчева, ХФ, ПУ „Паисий Хилендарски“

  • Енергетика на храните

доц. д-р Ана Кочева, Институт за български език при БАН

  • Дигитална кулинарна езикова карта на България

СНИМКИ от семинара можете да намерите в нашата ГАЛЕРИЯ.